Kleine windgenerator - ontwikkeld voor jou

Ben je op zoek naar een duurzame, betaalbare en efficiënte manier om je eigen energie op te wekken? Dan is deze kleine windgenerator iets voor jou!

Windenergie opwekken kan 24/7, het hangt niet af van dag en nacht of zomer en winter. Het is ideaal in combinatie met zonne-energie.

Ik heb interesse

Ontwikkeld op Texel

De Tornilo TX is een op Texel ontwikkelde windgenerator van één kubieke meter die oersterk is en ook in Nederland wordt gemaakt.

Deze kleine windgenerator kun je eenvoudig (laten) installeren op je dak, balkon, schip of waar je maar wilt. Hij geeft een hoge opbrengst bij weinig toeren. En er is geen geluidshinder.

Hij is gemaakt van gerecycled kunststof, en ook weer recyclebaar en heeft een lange levensduur van meer dan 20 jaar.

Heb je interesse? Lees dan verder of klik direct en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Hoge energieopbrengst

Tornilo TX is uniek ontwerp

De kleine windgenerator heeft een uniek ontwerp dat een hoge energieopbrengst levert bij een laag toerental. Hij werkt stil en trillingsvrij, waardoor hij geen geluidsoverlast veroorzaakt. Dit onderhoudsvrije apparaat is bovendien vriendelijk voor vogels en andere dieren.

Om de balans tussen kosten en opbrengsten te optimaliseren, zijn we nog enkele kleine aanpassingen aan het doorvoeren in het model. Het formaat blijft ongewijzigd, en met een afmeting van 100x100 cm veroorzaakt het nauwelijks horizonvervuiling.

Om een indruk te geven van hoe de Tornilo TX eruitziet op een puntdak, hebben we deze foto bewerkt met Photoshop.

Meer wind = meer opbrengst

Het is natuurlijk zo dat op Texel en de kustgebieden de windgenerator zich zelf sneller terugverdient dan in de rest van het land maar door de sterke constructie is de technische levensduur lang genoeg om je investering terug te verdienen. Elke plek in Nederland heeft een andere windsterkte!

Hoeveel stroom wordt geproduceerd?

De door ons ontworpen unieke buisgenerator levert bij zeer lage toerentallen al stroom. Op een goede windlocatie kan een set zo'n 1000kwh opwekken.

Hoe aansluiten?

De windgenerator moet aangesloten worden door een erkend installateur door middel van een omvormer naar het net. Deze kosten zijn voor eigen rekening.

Duurzaam product

Wij hebben er alles aan gedaan om een zeer duurzaam product te maken met een lange technische levensduur en de hoogst mogelijke energie opbrengst. Maar het is aan jou om een goede windplaats te vinden bij je woning dan kun je na installatie beginnen met je eigen energie op te wekken.

Geweldige groene investering

Kortom, deze kleine windgenerator is een geweldige investering voor iedereen die zelf groene stroom wil opwekken.

Wil jij samen met Tornilo TX de groene schouders er onder zetten? Je eigen groene stroom opwekken? Het streven is om een set van de Tornilo TX windgenerator aan te bieden voor € 2500 (excl BTW).

Wil je meer weten en de ontwikkelingen volgen? Laat je gegevens achter en we houden je graag op de hoogte.

Ik heb interesse

Tornilo TX ook koppelbaar

Het mooie van de Tornilo TX is dat de units zowel horizontaal als verticaal gekoppeld kunnen worden.  Dit heeft als groot voordeel dat de aanschafkosten lager worden.

Deze stapelunits bevatten geen generator maar een koppel-as.

Een set van vijf gaat ongeveer € 2500,00 exclusief btw kosten.

Door de molens te koppelen wordt het rendement vergroot. Ideaal voor buitengebieden en bedrijfsgebouwen.

Stapelunits